Найбільш безпечним способом ранньої діагностики, є УЗД обстеження. В останні роки цей метод не стоїть на місці і теперне просто бачить новоутворення, але й може відрізнити доброякісні від злоякісних.

Еластографія - це безпечний метод ультразвукового дослідження, який дає змогу визначити структуру новоутворення і розпізнати злоякісні утвори‼️

В медичному центрі "Біомед" дане обстеження проводиться на апараті УЗД експертного класу Siemens S 3000.

Які органи можна дослідити у медичному центрі за допомогою еластографії?

  • щитовидна залоза
  • молочні залози
  • печінка

На прикладі УЗД молочної залози можна зрозуміти як важливо вчасно і комплексно використовувати цей метод. Проблема раку молочної залози у жінок з кожним роком стає все більш загрозливою.

Багато жінок розраховують на те, що пальпація молочної залози або самообстеження грудей зуміють вчасно сигналізувати про наявну проблему. На жаль, коли пухлина в молочній залозі можна пропальпувати, це говорить про значні розміри утворення. Пощастить тому, у кого це буде доброякісний процес.

Більш раціональним буде один раз на рік пройти еластографію молочних залоз - безболісну і абсолютно не шкідливу методику визначення еластичності м'яких тканин.

‼️На відміну від доброякісних пухлин, злоякісні процеси в м'яких тканинах, щитовидній залозі, молочній залозі - щільні, не еластичні, не піддаються стисненню. Завдяки методиці еластографіїі зсувної хвилі на моніторі апарату більш щільні тканини забарвлюються в блакитний і синій колір, жирова тканина забарвлюється в жовтий колір, а сполучна тканина в зелений. Отримана інформація дозволяє визначити характер процесу і визначитися з необхідністю біопсії, що дозволяє уникнути невиправданих оперативних втручань.

Той самий принцип застосовується зі щитовидною залозою та печінкою. Якщо Ви знаєте, що у Вас потенційно вже є якісь зміни, наприклад збільшена печінка, або щитовидна залоза, не чекайте поки ви відчуєте прогрес захворювань, проходьте обстеження регулярно.

Підготовка до процедури:

  • Для проведення еластографії молочних залоз і щитовидної залози не потрібно спеціальної підготовки
  • Для проведення еластографії печінки потрібно за 3 дні виключити продукти, що викликають метеоризми, обстеження проводиться натще.

Як відбувається процедура?Дослідження тканин відбувається методом натискання на них спеціальним УЗД-датчиком:  ступінь деформації тканин дає змогу визначити щільність новоутворення✅ висока жорсткість свідчить про високу ймовірність злоякісного походження.

Ціни на еластографію:

  • щитовидної залози - 400грн.
  • печінки - 400 грн.
  • молочних залоз - 500 грн.

Наш на сайті: https://center.biomed.lviv.ua/elastografiya-2/ 

Ми знаходимось за адресою: м. Львів, вул. Драгана, 4Б

Відповімо на всі ваші запитання за телефоном:0 800 302 445 (безкоштовно зі всіх мобільних та стаціонарних операторів України)