ІМУНІТЕТ - в часі карантину наша все!

"Як то кажуть: «поки грім не вдарить, чоловік не перехреститься».Чули таку приказку? Карантин почався і всі почали говорити про профілактику. А до того руки не треба було мити? Рот, коли чхаєш прикривати тільки зараз треба? Думати про імунітет теж тільки зараз почали. Тільки чому до того ніхто не розказував, що мити руки треба, а по телевізору тільки ліки рекламують, як не від печії, то від переїдання і всякого іншого.

Гігієна це добре, її дотримуємося. Про імунітет розказувати не буду і так кожен вже пише. Тому розкажу чим ви можете допомогти своїй імунній системі протистояти не тільки коронавірусній, а й іншим інфекціям.

Замість того, щоб тонами скупляти гречку, туалетний папір, сіль і цукор, пропоную замість цього купити корисні продукти для підтримки імунітету. А то цукор і гречка мало чим поможуть! Допоможете собі не тільки зараз, а й на майбутнє.

Моя мама кожного року, 2-3, а той більше, разів хворіла простудами. За останні два роки грип проходив її і нас стороною і не тому, що ми сиділи в хаті та не виходили на двір, а просто тому, що ми дбаємо про свій імунітет круглий рік, а не тільки в період спалаху грипу! Надіюсь і цей рік не стане винятком. І суть не лише в харчуванні! ПРОФІЛАКТИКА ЗАВЖДИ!!! дешевша, ніж лікування, хоча на перший погляд може здаватись і навпаки. В даний період я не панікую, не роблю запаси, а спокійно продовжую жити, бо паніка і страх лише погіршують ситуацію.

Про механічну профілактику коронавірусної інфекції ви вже знаєте: мити руки, використовувати антисептики, сидіти вдома при появі перших симптомів та інше, всі про це пишуть, говорять, показують, повторюватись не буду. А от чим підтримувати імунітет, так щоб печінку «не садити» є мало інформації! Тому пропоную вам деякий перелік продуктів, які я рекомендую включити у свій раціон і захистити свій організм:

  • вітамін С (про нього напишу окремо, бо просто аскорбінова кислота не підходить, більше шкоди можна наробити, ніж користі отримаєте). П’ю його цілий рік, просто зараз дозу збільшила.
  • КОЛОСТРУМ - це миттєва допомога вашому імунітету. Сприяє загальному зміцненню організму, підвищенню імунітету та адаптаційних можливостей організму. Це добавка, яка штучною бути не може, бо це перше, що організм отримує після народження, для формування імунної системи - материнське молоко!
  • КОТЯЧИЙ КІГОТЬ (Una De Gato) є, мабуть, найпотужнішим рослинним компонентом по впливу на імунітет. Працюючи на рівні клітинного імунітету, ця рослина володіє сильними імуномодулючими властивостями. Котячий кіготь допомагає організму справлятися з вірусними інфекціями та можливими ускладненнями після них, має протизапальні властивості. А якщо ще й в комплексі з ехінацею та астрагалом, то ніякий вірус не буде мати шансів.
  • ЛИСТЯ ОЛИВИ. Покращує стан імунної системи. Має противірусну активність, включаючи герпес і грип. Противірусна дія заснована на двох властивостях: 1-ше - порушується реплікація вірусів (їх розмноження); 2-ге - відбувається стимуляція вироблення імунокомпетентних клітин (Т-лімфоцитів і клітин-кілерів), що підвищують імунний захист.
  • ХЛОРОФІЛ - стимулює імунну систему, пришвидшуючи процеси фагоцитозу (ще одна «фішка» нашого імунітету, найдревніший неспецифічний захист нашого імунітету), підтримує нормальну роботу нашої здорової мікрофлори. П’єм теплим!?ЦИНК - про користь для чоловіків поговоримо іншим разом, чим допоможе зараз, жінкам в тому числі : стимулює роботу імунної системи, сприяє профілактиці інфекційних захворювань, полегшує перебіг захворювань верхніх і нижніх дихальних шляхів, саме те, що вражає коронавірус.
  • БІФІДОБАКТЕРІЇ. Кишківник - це 2/3 імунної системи. Тому про мікрофлору дбаємо ОБОВ’ЯЗКОВО! Замість гречки купіть якісні біфідобактерії, користі більше буде!
  • БДЖОЛИНИЙ ПИЛОК (Bee pollen) - співвідношення всіх компонентів ідеально збалансоване природою. Після того, як пилок потрапив у лапки бджоли він з алергену, перетворюється на ідеальний набір мікроелементів (близько 240 сполук), які зміцнюють імунітет. Підвищує фізичну активність та витривалість організму, нормалізує стан імунної системи.
  • ЧАСНИК - зараз без нього ніяк, їсти головками не пропоную, бо все ж таки з людьми спілкуватись треба, але як дієтичну добавку раджу включити. Нема людини, яка б не знала, що для профілактики грипу треба їсти часник і цибулю. Завдяки аліцину, що міститься в часнику, він блокує утворення ферментів, за допомогою яких віруси потрапляють в організм, окрім того, активізує вироблення антитіл, щоб посилити захисні властивості організму від негативних факторів навколишнього середовища.Крім того, що всі ці добавки підвищують та нормалізують імунітет, вони мають ще й іншу низку позитивних ефектів для нашого організму, але про них іншим разом.

Теперішня ситуація не виняток, тому самолікуванням займатись не треба і скупляти все підряд теж. Обов’язково зверніться до спеціаліста, який допоможе Вам підібрати те, що треба саме вам. З радістю допоможу Вам розібратись у всьому цьому і підібрати добавки індивідуально на онлайн консультації.

Будьте здорові, мийте руки!І не дозволяйте страху управляти Вами!"

Автор статті - нана чарівна дієтолог Лідія Грабовськаблог з надзвичайно корисною інформацією про здоровий спосіб життя https://www.facebook.com/lidia.hrabovska 

Запис на онлайн консультацію 0 800 30 24 45

Вартість першої консультації 500 грн, наступних - 350 грн.

Детально про нас на сайті https://center.biomed.lviv.ua/ 

Всі препарати можна також за бажанням придбати в медичному центрі написавши нам повідомлення. Також можлива доставка препаратів додому.