Як можна поправитись і при тому нічого не їсти розповідає наш дієтолог Lida Hrabovska

Літо, спека, так і хочеться випити чогось прохолодного, смачного, проте не поспішайте тягнутись до фрешів, лимонадів чи газованих напоїв☝️Наші тіла не завжди розпізнають калорії в солодких напоях, так як розпізнають в твердій їжі!

Така сліпота по відношенню до солодких напоїв може порушувати роботу гормональних механізмів регуляції метаболізму. В 2006 році було проведено дослідження, в рамках якого людям робили ін’єкцію глюкози і спостерігали за їх реакцією. Результати були вражаючими: кількість їжі, яку з’їдали після не зменшувалась. До загальної калорійності твердої їжі додавалась, майже, така сама калорійність з випитими напоями. Учасники проковтували додаткові калорї з розчину глюкози, так ніби вони були невидимі для організму. Якщо ці рідини не активують нервову систему, тоді вони залишаються не розпізнаними в нашому тілі і відповідно випиті калорії не використовуються, як енергія, а відкладаються «на чорний день». Єдине відчуття, яке виникає - це «повний живіт», бо рідина займає великий об’єм, а на відчуття ситості вони ніяк не впливають☝️хоча за один раз людина поглинає величезну кількість калорій! Тому такі смачні в спекотну погоду соки, фреші, лимонади, газовані напої, компоти, кавові напої не тільки не можуть втамувати спрагу, а ще й заважають худнути!

Вживаючи солодкі напої (особливо газовані: Coca-Cola, Sprite, Fanta, енергетичні напої і все що за складом схоже, які крім цукрового сиропу, підсолоджені ще й фруктозою, на етикетці це не обов’язково вказувати, зазначається лише чистий цукор) за 3 тижні абирають приблизно 750 гр, а за рік це 12 зайвих кілограмів, а потім питання: з чого б це, я ж нічого не ї‘м!

Не має значення, який цукор є в складі напою, навіть якщо ви готуєте його вдома: коричневий, білий, мед, кокосовий чи будь який інший, це все одно цукор і наслідком будуть зайві кг і не тільки.

Щодо дієтичних напоїв, без цукру, як виявилось, в кращому випадку, вони ніяк не впливають на вагу: чоловіки втрачали трошки більше 100 гр/тиж, а у жінок не виявилось ніяких змін.

Єдине, що дійсно рятує в спеку це звичайна вода якщо просто вода не підходить, то поріжте фрукти, покладіть гілочку розмарину, м’яти, кінзи, петрушки чи базиліку, щоб вода мала запах і легкий присмак, та втамовуйте спрагу з користю для фігури і здоров`я.