Прийшло літо. Окрім теплого сонечка, довгоочікуваного відпочинку та довгих прогулянок, це також час харчових отруєнь, укусів комах та контрасту температур (всім знайома крижана вода після перегріву, чи не так?)

В серії наступних постів ми розповімо, як зробити ці прикрощі незначними, щоб вони не змогли затьмарити таку довгоочікувану пору. Отже почнемо з харчових отруєнь.

Топ 5 порад, як від них вберегтися і чого не слід робити ні в якому разі, навіть якщо дуже хочеться!

1. Ніколи, ніколи-ніколи НІКОЛИ не купуйте розрізані та запаковані в харчову плівку, або підпсовані фрукти, навіть якщо вони зберігаються в холодильнику, а ОСОБЛИВО на ринку.

2. Всі овочі та фрукти мийте перед вживанням навіть "якщо мені ніколи не було від такого погано", так, навіть банани та апельсини.

3.Уважно ставтесь до приготування м'яса на прирорді. Всюди в супермаркетах є одноразові рукавички, які можна використовувати також, коли берете м'ясо руками під час підготовки до приготування, якщо води для миття рук є обмежена кількість.

4. Не вживайте овочі та фрукти поза межами сезону! Окрім того що для їхнього вирощування використовують більше хімії, ніж для сезонних, в них також мало поживних речовин, смаку і вони можуть бути не свіжими навіть якщо гарно при тому виглядають.

5. Пийте багато води! Ми часто забуваємо включити воду в щоденну звичку після затяжних холодів, адже коли холодно, то пити не хочеться. Проте з першими промінчиками сонечка треба собі купити дволітровий джбан з водою і випивати його повністю до кінця дня. А використати всі дари літа з максимальною користю Вам допоможе Lida Hrabovska дієтолог, нутриціолог, людина, яка про користь, шкоду та стосунки з їжею знає все!

Наш сайт: https://center.biomed.lviv.ua

Ми знаходимось за адресою: м. Львів, вул. Драгана, 4Б

Записатись до дієтолога можна як в медичному центрі, так і онлайн:0 800 302 445 (безкоштовно зі всіх мобільних та стаціонарних операторів України)